Back

شاهکار سبک رترو در طراحی بسته بندی

راهنمای مطالعه

سبک های مختلف در طراحی، قدرت زیادی در تداعی خاطرات خوب در مصرف کننده دارند و عموما توسط برندها برای ایجاد ارتباط میان ایده های خاص مورد استفاده قرار میگیرند. در این مقاله عناصر سبک رترو در طراحی گرافیک را بررسی خواهیم کرد:

سبک نئو رترو

نئو رترو  سبکی از فرهنگ متفاوت و خاصی است که به آن هیپستر می‌گویند و به معنای الهام از استایل و مد قدیمی است که در جامعه مدرن امروزی جایگاه ویژه ای برای خود پیدا کرده. بعد از پدید آمدن سبک هیپستر، بتدریج سبک های دیگری نیز برای تکمیل و تعریف دقیق عناصر و المان های مرتبط با این استایل مورد استفاده قرار گرفتند. طراحان گرافیک عموما با هدف ایجاد احساسات مثبت در مصرف کننده طراحی محصول را انجام میدهند. یکی از راه های برانگیختن این احساسات، استفاده مجدد از طرح های نوستالژیک و قدیمی محصولات است که به آن طراحی به سبک رترو میگویند. امروزه از رترو بعنوان یکی از جدیدترین ترندهای طراحی بسته بندی که برخلاف تمرکز روی دیزاین های مدرن و زودگذر، سبک و سیاقی جهت دار به بسته بندی میدهد، استفاده میشود. رترو به استفاده از اشکال قدیمی و محبوب در دیزاین های قدیمی میپردازد و امروزه به یک استراتژی برندینگ رایج برای انتقال حس نوستالژی و اصالت کالا به مصرف کننده تبدیل شده. اگرچه برندینگ به سبک رترو به معنای رواج دوباره المان های قدیمی طراحی شده در محصولات است، برندهای نوپا نیز علی رغم نبود تاریخچه طولانی طرح های نوستالژیک تمایل زیادی به استفاده از این استایل دارند.

نمونه ای از طراحی بسته بندی به سبک رترو در محصولات برند Tide

نمونه ای از طراحی بسته بندی به سبک رترو در محصولات برند Tide

این سبک طراحی علاوه بر زیبایی بصری منحصربفرد، ارزش محصول را در نظر مصرف کننده در سطح بالاتری نسبت به دیگر محصولات رقیب جلوه میدهد و تاثیر بسزایی در جلب نظر مشتری و افزایش فروش دارد. برای مشاهده سبک رترو در بسته بندی کافیست به ساده ترین محصولات در دسترس تان مانند پاکت چیپس، پفک و بستنی نگاهی بیاندازید تا هنر چینش تایپوگرافی، رنگ، تصویرسازی بصورت نوستالژیک را در ساختار تشکیل دهنده طراحی آن ببینید.

  پیشنهاد ما تاثیر طراحی بسته بندی محصولات دارویی در فروش

با این وجود طراحی بسته بندی به سبک رترو را نباید به بسته بندی نوشیدنی ها و محصولات غذایی محدود کرد. بسته به محصولی که ارائه میدهید، ایجاد یک ظاهر قدیمی و Vintage میتواند منتقل کننده حس قدمت طولانی و کیفیت بالا به مصرف کننده باشد و برند شما را متمایز از دیگر برندها در قفسه های فروشگاه های بزرگ جلوه دهد. اما پیش از اینکه بی محابا به سراغ طراحی رترو بروید نکات زیر را در نظر بگیرید

با رترو تا کجا پیش برویم؟

طراحی به سبک وینتیج مناسب تمامی محصولات نیست! این سبک اغلب مناسب کسب و کارهاییست که در آن بر نمایشِ کیفیت بالا، ارزش مادی، جنبه هنری و یا طبیعی و ارگانیک بودن محصول تاکید میشود – انجام طراحی رترو بر روی محصولاتی که شامل این دسته بندی میشوند متضمن افزایش قیمت محصول و سودآوری برای برندها خواهد بود.

Brooklyn ice cream از نمونه های موفقیست که توانست با بازطراحی ظروف بستنی به سبک رترو تا 50% به فروش خود بیافزاید. این سطل های کوچک دردار با تایپوگرافی قدیمی، عدم بکارگیری تصاویر، و استفاده از رنگ های پاستلی یکدست، یک طراحی منحصربفرد و در عین حال ساده را بوجود آورده که ترکیبی مدرن و در عین حال نوستالژیک بشمار میاید.

نمونه طراحی بسته بندی به سبک رترو

از سوی دیگر برخی برندهای غذایی نام آشنا مانند انواع فرآورده های لبنی و یا نوشیدنی ها که سالیان زیادی از تولید آنها در بازار میگذرد، با بازگشت به طراحی های نخستین محصولات خود برگ برنده ای در بازآفرینی خاطرات قدیمی برای مشتریان وفادار خواهند داشت.

ساختار طراحی

شکل بطری و یا رنگ شیشه نقش بسزایی در ایجاد حس وینتیج و نوستالژیک در ذهن مخاطب ایفا میکنند. بنابراین شکل بطری محصول و ساختار غیرمتعارف المان هایی که به محصول اضافه میشوند میتواند بر ارزش طراحی بیافزاید و همچنین بر زیبایی بصری محصول و تمایز آن در قفسه فروشگاه ها مستقیما اثرگذار خواهد بود. نگاهی به طراحی منحصربفرد بطری و جعبه مادر برند  Oast House Brewers بیندازید: جعبه به شکل یک خانه روستایی قرمز طراحی شده و بطری های نوشیدنی با درپوشی از جنس چوب پنبه و فلز بطرز هوشمندانه ای منتقل کننده حال و هوای قدیمی به مخاطب هستند. از شیشه بطری به رنگ قهوه ای تیره و لیبلی با فونت رترو استفاده شده تا با ایجاد ظاهری نوستالژیک و بهره گیری از سبک داستان سرایی در طراحی بسته بندی مخاطب به خرید ترغیب شود.

جعبه به شکل یک خانه روستایی قرمز طراحی شده

رنگ

استفاده از رنگهای تاثیرگذار و یکدست با تایپوگرافی یا المانهای پرطرفدار ترندی است که ذهن بیننده را به سمت طراحی Vintage میکشاند، اما امکان تفسیر مدرن را نیز فراهم می کند. رنگ های سفید و مشکی با طیف رنگی رترو یکی از ترندهای معروف این روزها هستند. در طراحی لیبل برند Mr. Maks Ginbao نیز داستان ابتدایی تولید محصول با نقشی از صاحب برند جلوه منحصربفردی به محصول داده و جایگاه کیفیت آن را بالا برده است. اما جنبه منفی این نوع طراحی این است که بدون بکار بردن تصویری از خود محصول و یا مواد تشکیل دهنده روی بسته بندی، ممکن است جذابیت اشتهاآوری که عکس های پررنگ تبلیغاتی بوجود میاورند را برای مخاطب از دست بدهید.  این موضوع شاید برای طراحی بسته بندی برخی محصولات اهمیت چندانی نداشته باشد، اما به هرحال اگر قصد بکارگیری این متد طراحی را دارید بهتر از اهمیت آن را در نظر بگیرید.

تصاویر نمایشی

در طراحی بسته بندی با الهام از سبک وینتیج اغلب تصاویری از دختران جذاب دهه 40 ، مناظر روستایی و پرتره های جدی از آقایان با سبیل به چشم میخورد که در بسته بندی محصولات آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی و لبنی و نوشیدنی های الکلی بکار میروند. این تصاویر به وضوح گویای حال و هوای زندگی در دهه های پیشین است، دورانی که در محصولات غذایی کمتر اثری از مواد افزودنی و نگهدارنده بود و این دقیقا حسی است که برند میخواهد به مصرف کننده انتقال دهد.

یکی از نمونه های داخی بسیار موفق، شرکت ویتانا و بیسکویت مادر است.
طراحی بیسکوئیت مادر با سبک رترو  

چه زمان از رترو استفاده نکنیم؟

اگر محصول شما کالایی مبتنی بر قیمت است و یا طیف وسیعی از مخاطبین را در برمیگیرد، احتمالا طراحی بسته بندی به سبک رترو انتخاب خیلی مناسبی برای برند شما نخواهد بود. بیاد داشته باشید که این سبک طراحی کالای شمارا ارزشمندتر جلوه میدهد و شاید در وهله اول توجه مشتریانی که قیمت محصول برایشان اهمیت بالایی دارد را از محصول شما دور کند.

3 دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *